lördag 1 maj 2010

Smulpaj med rabarber och jordgubbar!

Så här i början på våren så har man sällan tillgång till färska jordgubbar eller egna rabarber. Men det går lika bra med de färska de säljer i butiken och frusna jordgubbar. Glöm bara inte att göra pajen på de färska gubbarna när de kommer! Vad man sen har till är en smaksak. Glass, vaniljsås eller köpt vaniljvisp har ingen betydelse. Vilket som är gott!

1 pajform
1 ½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
2-3 msk strösocker
100 gram smör/margarin

Blanda det torra. Smula i smöret och finfördela så det blir smuligt. Ställ till sidan medans du gör det andra

Fyllning

3-4 rabarberstjälkar
½ -1 liter jordgubbar
3/4 dl socker
1 msk potatismjöl
½ tsk malen ingefära ( kan skippas om du inte har det hemma, men den lyfter pajen)


Jag brukar ta lika mycket rabarber som gubbar.
Ansa och skär rabarberna i 2 cm-bitar. Dela gubbarna i lagom bitar.
Blanda rabarber och gubbar i pajformen. Blanda socker, potatismjöl och ingefära i en skål.
Strö detta över rabarbergubbarna, blanda runt lite grand.
Ta sen smuldegen och fördela jämt över.
Grädda i 15-20 minuter i mitten på 225 grader.

Låt svalna lite innan ni äter, den är väldgit varm!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar