1 pajform
1 ½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
2-3 msk strösocker
100 gram smör/margarin
Blanda det torra. Smula i smöret och finfördela så det blir smuligt. Ställ till sidan medans du gör det andra
Fyllning
3-4 rabarberstjälkar
½ -1 liter jordgubbar
3/4 dl socker
1 msk potatismjöl
½ tsk malen ingefära ( kan skippas om du inte har det hemma, men den lyfter pajen)
Jag brukar ta lika mycket rabarber som gubbar.
Ansa och skär rabarberna i 2 cm-bitar. Dela gubbarna i lagom bitar.
Blanda rabarber och gubbar i pajformen. Blanda socker, potatismjöl och ingefära i en skål.
Strö detta över rabarbergubbarna, blanda runt lite grand.
Ta sen smuldegen och fördela jämt över.
Grädda i 15-20 minuter i mitten på 225 grader.
Låt svalna lite innan ni äter, den är väldgit varm!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar