Det sägs att linfrön är nyttiga för magen. Allra bäst krossade, men hur man ska lyckas krossa dom vet jag inte!! Efter ett svettigt pass med linförn i morteln så gav jag upp, mina får vara hela!! Det blev gott det också!
30 st
1 pkt jäst
5 dl vatten
½ dl rapsolja
2 tsk salt
1 msk sirap
2 msk turkisk yoghurt
2 dl linfrö
2 dl grahamsmjöl
10-12 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervamt och ha i oljan. Lös upp jästen med detta och ha i den turkiska yoghurten. Häll i sirap, salt och linfrö. Blanda väl. Sen tar du i grahamsmjölet och sen vetemjöl tills degen börjar släppa kanterna men ändå är lite klibbig. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Tag upp degen på mjölat bord och knåda till. Dela degen i 3 bitar och varje bit i 10 bitar. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låg jäsa igen under bakduk i 40 minuter. Grädda ett snäpp under mitten i 225 grader i ca 15 minuter. De är gyllene i färgen och låter ihåliga när du knackar på dom när de är klara. Låt svalna på galler. Serveras med smör och gott pålägg!!
tisdag 8 november 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inspirerande blogg du har! Jag tar och länkar till dig!
SvaraRaderaVad glad jag blir!! Tusen tack! Kram Pernilla
SvaraRadera