tisdag 17 januari 2012

Chicken goes kokosbananas!!


Inspirationen till denna rätten hämtade jag från ett par olika kycklingrätter ute i cyberrymden och gjorde sen en egen rätt på!! Därav namnet!! Kom på i efterhand att det nog hade varit gott med en vanlig gul lök i, så det ska jag ha nästa gång jag gör den. Men det blir gott även utan löken! Vad det gäller curryn så är vi nog olika i tycke och smak om den. Några gillar det mycket, andra inte alls. Prova dig fram till vad som är lagom för dig. Jag utgår irån den mägden jag tog vilket gav en lagom smak utan att ta över. Lycka till!
( Det gröna på bilden är färska sockerärtor som behövdes ätas upp. Dessa la jag på när jag ställde fram kycklingen på bordet så att de skulle vara krispiga. Riktigt gott! Dock inte nödvändigt!)

4 port.

4 kycklingfiléer
1 gul lök
2,5 dl matlagningsgrädde
2,5 dl mjölk
2 bananer
några droppar citronsaft
1 ½ tsk curry
2-4 msk Mango Chutney Orginal
1 dl kokosflingor
salt, svartpeppar

Börja med att hacka löken och dela kycklingen i lagom bitar. Bryn detta i smör tills kycklingen har fått färg. Den behöver inte vara genomstekta då de blir klara i såsen. Häll i grädden och mjölken och pudra över curryn. Låt koka upp och sänk värmen så att det sjuder. Låt sjuda i några minuter och tillsätt sedan mango chutneyn, börja med den mindre mängden och ta ev mer när du smakar av längre fram. Låt detta koka ihop under någon minut. Under tiden mosar du bananerna fint på en tallrik och droppar över lite citronsaft (går bra med sån på flaska, det behöver inte vara från färsk citron).
Ha i bananmoset och kokosflingorna. Blanda runt och smaka sen av med salt, svartpeppar, ev mer mango chutney och curry. Tänk på att ju längre såsen sjuder ihopa desto mer smak får den av alla kryddor, så du inte tar för mycket. Dela för säkerhets skull en kycklingbit och kontrollera att den är klar. Tycker du att såsen är för tjock, häll i mer mjölk. För tunn, red av med maizena.
Servera med kokt ris eller pasta och en god sallad. Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar