Detta är en väldigt sommrig dessert! Jordgubbar, grädde och fläder, mer sommar kan det nästan inte bli! Receptet kommer från Allt om Mat Grillboken. Den är både söt och syrlig i smaken vilket är gott efter maten.
Till 8 glas i storlek som på bilden behövs:
200 gram jordgubbar
1 dl koncentrerad flädersaft
1½ dl matyoghurt (jag tog turkisk och det gick bra)
3 dl vispgrädde
Skölj och snoppa gordgubbarna. Mixa med en stavmixer. Rör ner saften och yoghurten i jordgubbsmixen. Vispa grädden fluffigt. Vänd sedan ner den i jordgubbs- och saftmixen. Vänd försiktigt så du behåller så mycker av fluffet som det går! Fördelasen moussen i 8 glas och st'äll kallt ca 1 timme. Servera och njut! Du kan om du vill dekorera med jordgubbar eller lite riven choklad.
Det går att göra dom mer än en timme innan de ska serveras, men det är risk för att det skiktar sig lite. Jag hade några över till dagen efter och då hade flädern lite "lagt sig på botten" av glaset! Så gör det så nära du kan en timme inan du tänker äta det.
måndag 9 juli 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar