söndag 16 juni 2013

Musli!


Visst är det gott med musli! Men det är inte lätt att hitta en i affären som är god och INTE innehåller nötter, nåt vi i familjen måste undvika pga allergi. I denna är det bara goa fröer och vill du ha nötter så tillsätt ca 1 dl av valfri sort. Grovhacka dom innan bara. Tex hasselnötter eller valnötter. Supergod i både fil och yoghurt. Jag provade häromdagen att stör lite ovan på jordgubbarna som jag åt till frukost. Det var också jättegott.

Till en sats som blir en full burk som på bilden behöver du

3 dl havregryn
3 dl dinkelflingor
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
2 msk sesamfrön
½ dl riven kokos
½ dl muscovadosocker
ev 1 dl grovhackade nötter, tex hassel-eller valnötter
3/4dl honung
1 dl vatten
½ dl rapsolja

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Värm vatten, honung och olja i en gryta. Häll det över det torra och blanda runt väl. Häll sedan allt på plåten och sprid ut. Rosta det sen i ugnen, ett snäpp upp från nedersta falsen, i 40 minuter. Rör om några gånger under tiden. Ta ut och låt svalna. Häll upp och förvara i en glasburk. Räkna med en strykande åtgång!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar