Dessa oliver är enkla att göra och perfekta att servera som tilltugg innan maten eller på en buffé med lite smått och gott. Gör dom ett dygn innan så de får ligga och ta smak av kryddorna. Förvara svalt, dock inte i kylskåpet. Då mår inte olivoljan bra.
1 burk svarta oliver med kärnor
1 burk gröna oliver med kärnor
1- 1½ dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1 citron, skalet
några kvistar färsk rosmarin
nymalen svartpeppar
Häll av oliverna från dess lag. Lägg i en skål. Häll på olivoljan. Skala och skiva vitlöken tunt och lägg i. Tvätta av citronen ordentligt. Riv sen den fint på rivjärnet. Lägg i den. Dra några varv på pepparkvarnen ovanpå. Repa av rosmarinbladen från kvistarna och lägg i. Blanda allt väl. Häll sedan över i en burk med lock så du kan skaka runt det ett par gånger. Vid servering häller du allt i en snygg skål. Ät! Njut! Kom ihåg att ställa fram spottkopp till kärnorna!!
tisdag 22 oktober 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar