ca 2½ burk av honungsburkstorlek
1 kg jordgubbar, ca 2 liter
500 gram syltsocker
1 hel vaniljstång
2 msk limesaft
(finns på flaska precis som citronsaft)
Väg gärna jordgubbarna och sockret så det blir rätt i förhållande till varandra
Skölj och snoppa jordgubbarna. Dela dom i mindre bitar och lägg i en gryta. Mät upp syltsockret och häll på gubbarna. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Ha i fröna och den delade vaniljstången. Låt alltsammans koka upp och därefter sjuda kraftigt i 3 minuter. Skumma av under tiden. Ha sedan i limesaften och rör ner den. Ställ grytan till sidan och låt svalna i 10 minuter. Rör då och då.
Häll sedan upp på väl rengjorda glasburkar. Fyll dom ända upp. Ställ kallt så att det stelnar till.
Njut!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar