Den här potatissalladen har jag hämtat från en av Jamie Olivers kokböcker. Den är kanonbra på sommaren som ett enkelt alternativ till alla "kladdiga" potatissallader. Och för vår familj där barnen inte gillar det alls så är det bara att plocka undan några potatisar innan man häller på "oljeblandningen". Godast är den så klart på nypotatis men det går även med vanlig potatis på vintern. Annpassa örterna efter vad ni ska ha potatissalladen till. Dill funkar bra både till grillat som till lax och kyckling. men prova gärna med persilja eller basilika. Frusen eller färsk är en smaksak. Tänkt på att den färska har mer smak än frusen så smaka dig fram i så fall
4 personer
Kokt potatis, den mängd ni brukar
5 msk olivolja
2 msk citronjuice, färskpressad eller från flaska spelar ingen roll
3-4 tsk av dill eller persilja eller någon annan ört
en nypa salt och en nypa peppar
Koka potatisen tills den precis har blivit mjuk. Gör blandningen av olja, citronjuice, örter och kryddor under tiden.
När potatisen är klar, dela dom i grova bitar. Häll på blandningen och rör runt ett par gånger utan att mosa potatisen. Servera på en gång till något grillat, en bit lax eller något annat gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar