- Skivor av kassler
- Skalad och skivad potatis
- Ett stort ark aluminiumfolie
- Margarin eller smör till foliet
Tillbehör:
- Skivad lök
- Skivad tomat
- Ananasringar Färsk eller konserverad
- svamp
- Äppelskivor
- Egna ideér......
Börja med att skiva kassler och potatis. Riv av ett rejält ark folie. Tag en stor klick margarin/smör och "smöra" en stor yta av foliet. Det som blir kvar låter du ligga kvar i mitten. Lägg sedan dit den mängd kassler och potatis du tror du äter upp. Tag sedan något/några av tillbehören och lägg dit också. När du är nöjd kryddar du med lite svartpeppar och ev någon annan krydda du gillar. OBS! Tag inget salt, det behövs inte då kasslern i sig är ganska salt. Avsluta med att lägga en lite klick margarin/smör på toppen. Tag sedan tag i sidorna och vik ihop uppepå så att det blir ett paket som du sen ganska enkelt kan öppna. Dock vikigt att du ser till så att det är ordentligt stängt. Lägg sedan i en glasform eller på en plåt om det är många paket. Ställ in i nedre delen av ugnen på 200-225 grader. Det tar ca 30-40 minuter för potatisen att bli klar. Servera med en sallad på en annan tallrik. Detta är perfekt mat att ha om ni är många, på tex ett kalas. Förbered och gör alla paketen färdiga nån timme innan du behöver ställa dom i ugnen. Tänk dock på att det kan ta lite längre tid att bli klart om det är många paket. Öppna och kolla så att det är klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar