tisdag 9 november 2010

Kyckling med Corn Flakes!

En lite annorlunda kyckling. Just därför ska du prova den! Receptet kommer ursprungligen från Arlas kokbok och där använder man kycklingklubbor. Men för er som inte har den så kommer receptet här fast jag använder fileér istället 4 personer

  • 4 kycklingfileér

  • 2-3 tsk dijonsenap, mängden är en smaksak!!

  • 1-2 dl Kesella, vanlig

  • 1-2 dl corn flakes

  • salt, svartpeppar

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Blanda kesella och senap. Lägg fileérna i en ugnsform. Salta och peppra. Fördela och bred ut kesellaröran på fileérna. Krossa sedan corn flakes i handen och strö över kesellaröran. Det ska täcka! Tillaga ett snäpp under mitten i ca 30 min. Kolla att kycklingen är klar genom att skära i den. Servera med kokt ris.



Förslag på sås: Tag kesellan du får över och lite turkisk yoghurt tills du får den mängd du uppskattar du behöver. Blanda i vanlig chilisås och krydda med lite salt och svartpeppar tills du tycker det smakar bra. Vill du ha lite sting så krydda även med lite chilipulver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar