lördag 13 november 2010

Ostbullar!

Varför bara nöja sig med med ost som pålägg när man även kan ha det i bullen? Dessa bullar är goda som de är när de kommer ut från ugnen, då behövs inget mer. Men prova med smör och ost på också när de har svalnat. På en buffé, till salladen eller soppan är det perfekta. Vilken ost du tar beror på din egen smak. Prova dig fram.

30 st bullar


1 pkt jäst

50 gram margarin

5 dl mjölk

3 dl riven ost

ca 10 dl vetemjöl





Smält matfetter och häll i mjölken, värm till fingervarmt. Rör ut jästen i en bunke och ha i osten. Häll i vetemjöl tills degen är fast men lite klibbig. Låt jäsa under bakduk i 40 min. Ta upp och dela degen i 3 bitar och varje bit i 10. Rulla till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 40 minter till under bakduk. Grädda sen i 225 grader i mitten i ca 10 min. De är klara när de är gyllengula i färgen. Låt svalna något på galler innan ni njuter!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar