Förresten, såsen kan du lika gärna göra till en kötträtt. Ta då köttbuljong istället för fiskbuljong! Precis lika god!
4 personer
4 bitar laxfilé
1 påse Tacokryddor
Tillbehör
Kokt potatis
Enkel sås (recept nedan)
God sallad på blandsallad, fetaost, gurka, majs, tomat, rödlök och avocado.
Börja med att tina fisken om den är fryst. Häll därefter ut lite mer än halva påsen av tacokryddorna på en platt tallrik. Vänd laxbitarna i kryddorna på alla sidor.
(Jag tog bara ½ påsen på alla mina fyra för att det inte skulle bli för starkt för barnen. Skulle bara vuxna äta skulle jag haft på mer krydda)
Lägg bitarna i en smörad ugnsfast form. Ställ i nedredelen av ugnen på 200-225 grader i 15-20 minuter beroende på laxens tjocklek.
Under tiden så kokar du potatisen och gör såsen
Sås
4 personer
4-5 dl creme fraiche
1½ - 2 fiskbuljongtärningar
1-2 dl vatten
Häll ner ceme fraicheen i en kastrull, smula ner buljongtärningarna. Börjar med 1½ för att hellre ta mer om du tycker. Låt koka upp. Ha sedan i vatten tills du tycker såsen är lagom tjock för din smak. Smaka av och ha ev i sista halvan av buljongtärningen.
Servera med laxen, kokt potatis och sallad.
Och som sagt, prova gäran såsen till kött/kyckling med köttbuljong/kycklingbuljong istället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar