- 4 personer
- 400 gram torskfilé
- 300 gram laxfilé
- ½ purjolök
- ½ gul lök
- 1 msk smör
- 1 vitlöksklyfta
- 1½ tsk tomatpuré
- 1½ tsk salt
- 1 tsk timjan
- 1 tsk basilika
- 2½ dl vitt vin, torrt.
- 1½ fiskbuljongtärning
- 2½ dl matlagningsgrädde
- 1 dl creme fraiche
- 2 dl vatten
- 1 pkt saffran á ½ gram
- 200 gram räkor med skal
- 1 burk musslor, á 150 gram
söndag 16 januari 2011
Fisksoppa på Torstens vis
Vem är då Torsten? Jo, en seglarkompis till min storebror. Denna soppa tillagas, enligt hörsägen, alltid på Biscaya när hon är ute och Torsten är med. Vem är då Biscaya? En seglarskuta som tillhör Svenska Scoutförbundet. Receptet har vandrat från Torsten till min bror, därefter vidare till min pappa som tillagade den till lunch på nyårsafton 2010 och bjöd min familj på. Receptet tog jag med hem så klart! Själv ska jag tillaga den till middag någon dag denna veckan. Jag skriver orginalreceptet så klart men känn dig fri att ta bort och lägga till så smaken passar dig. Själv kommer jag ta bort saffran då jag inte är så förtjust i den. Sen kommer jag ta mer lax och mindre torsk och skippa musslorna. Ingen i familjen gillar musslor, det blir mer räkor. Jag hoppas du hittar din variant. ( Bild kommer när jag laget soppan!)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar