Räcker till 5-6 personer som förrätt.
Botten
3 dl vatten
75 gram smör eller margarin
2 dl vetemjöl
3 ägg
Sätt ugnen på 200 grader. Placera bakplåtspapper på en plåt, gärna en som har lite kanter.
Koka upp vatten och fett i en kastrull. Rör i mjölet med en elvisp. Låt koka upp under ömrörning tills smeten släpper kastrullens kanter. Låt smeten svalna något. Tillsätt ett ägg i taget samtidigt som du vispar med elvispen. När alla 3 äggen är i brer du ut smeten på bakplåtspappert. Grädda i 20 minuter i mitten av ugnen. Tag ut, låt svalna några minuter och stjälp över på ett annat bakplåtspapper, som med en rulltårta. Låt kallna helt innan du har på fyllningen
Fyllning
1½ dl vispgrädde
1½ dl creme fraiche
1-2 msk finklippt dill
1-2 msk finklippt gräslök
rivet skal av 1 apelsin,
ev lite pressad saft från apelsinen
ca 200 gram kräftstjärtar
ca 200 gram räkor utan skal
salt, svartpeppar
Garnering:
salladsblad, tex isbergssallad
citronskivor
färsk dill
räkor
kräftstjärtar
Vispa grädden hårt och blanda med creme fraichen, dill, gräslök och apelsinskalet. Rör försiktigt ner räkorna och kräftstjärtarna, spara dock några till garneringen. ( Räkna 2 av varje sort /person) Smaka av med salt och peppar. Ha ev i lite pressad saft av apelsinen om du så tycker.
Bred ut fyllningen på botten en liten bit in från kanten. Rulla försiktigt ihop. Låt gärna rullen vila en stund innan du skär upp den i bitar.
Placera några salladsblad på varje tallrik. Skär bitar av rullen och placera på salladen. Garnera med en citronskiva, dill och de sparade räkorna och kräftstjärtarna. Njut!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar