- 200 gram chocklad
- cornflakes
Smält chockalden i vattenbad. Ha i cornflakes tills all chocklad är "uppsugen" av dom. Klicka ut med en tesked på bakplåtspapper. Ju mindre du gör dom desto fler blir det! Ställ att stelna där det är kallt. Lägg i burk, göm ev undan för gottegrisar!
Cornkokksochocklad!
- 200 gram chocklad
- lika delar kokosflingor och cornflakes ( 1 ½ - 2 dl av varje sort blir bra)
Smält chockladen i vattenbad. Ha i kokosflingor och cornflakes tills det är lagom. Se till så att du hela tiden har i lika mycket av varje. När du tycker det känns bra så klickar du ut även dessa med en tesked på bakplåtspapper. Ställ svalt att stelna, lägg på burk och göm för gottegrisar till Kalle på julafton.
Falska Mozartkulor.
De äkta finns att köpa för dyra pengar. Därför gör jag egna "falska" som är lika goda!
- Nougat, (bäst med den fyrkantiga lite platta från Odense)
- Mandelmassa på "korv", (Odense är bäst tycker jag.)
- smält chocklad
Dela nougaten i fyrkantiga bitar, ½ - 1 cm kuber. Skiva mandelmassan i skivor. Lägg en nougatkub i mitten och forma mandelmassan runt om och rulla till det så det blir en boll. Lägg åt sidan och gör färdigt tills du har slut på nougaten. Smät sedan chockladen i attenbad. Doppa/rulla runt varje boll med två gafflar. Låt rinna av lite grann när du lyfter upp bollen och lägger på bakplåtspapper. Ställ sedan svalt att stelna. Lägg i burk! Göm till Kalle!!
sillen då?? De recepten väntar jag på
SvaraRadera