- 1 burk 5- minuterssill,
- 3/4 dl majonnäs
- 1 ½ dl gräddfil
- 1 tsk curry
- ½ dl hackad syltlök
- ½ dl finskuren purjolök
- salt, svartpeppar
- 1 burk Löksillsfilé (á 540 g)
- ½ päron, gärna hård sort
- 1 liten schalottenlök
- ½ tsk grovmalen svartpeppar
- 1 tsk Absolut pears
- 1 ½ dl 1-2-3-lag, se recept nedan
Ta upp sillen ur lagen och låt rinna av. Kärna ur och tärna päronet i små små bitar. Skala löken och skär i tunna skivor. Blanda ner päron, lök, peppar och sprit i 1-2-3-lagen. Lägg i sillen. Låt sillen dra i kylskåp 1 dygn.
VITLÖKSSILL (längst ner i bild)
- 1 dl gräddfil
- 1 dl crème fraiche
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- ½ msk pressad citron
- ½ msk strösocker
- salt, vitpeppar
Låt sillen rinna av och dela i bitar.. Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål. Vänd sedan ner sillbitarna i såsen och lägg upp i en rengjord burk. Låt stå och dra i kylen i 1 dygn.
APELSIN- OCH VANILJSILL (till vänster i bild)
- 1 burk löksillsfilé (á 540 g)
- 1 apelsin ½ vaniljstång
- 1 ½ dl 1-2-3-lag, se recept nedan
Ta upp sillen ur dess lag och låt rinna av. Tvätta apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet från halva apelsinen med rivjärnet eller med ett zestjärn. Skär ur hinnfria klyftor ur ena halva och pressa saften ur den andra. Lägg detta i 1-2-3-lagen. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna OCH stången i lagen. Blanda runt. Vänd i sillen blanda runt. Häll upp på rengjord burk. Låt dra i kylskåpet i 1 dygn. Klart!
VANILJ- OCH LIMESILL ( till höger i bild)
- 1 burk 5-minuters sill
- ½ citrin ½ apelsin
- 1 lime
- 1 ½ dl 1-2-3-lag
- ½ vaniljstång
- ½ silverlök
- 2 små lagerblad
- 3 vitpepparkorn
Tvätta av citrusfrukterna. Riv skalet med rivjärn eller zestjärn utan att få med det vita. Blanda ner i 1-2-3-lagen. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg dom och stången i lagen. Skala och finhacka löken. Lägg i löken, lagerbladen och vitpepparkornen i lagen. Rör om väl. Skär sillen i bitar om det inte är gjort och vänd ner den. Låt stå i kylen minst ett dygn, gärna två. Klart.
1-2-3-LAG
- 1 dl ättika, 12%
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
Blanda i gryta och låt snabbt koka upp. Låt svalna innan du lägger ner sillbitarna och det övriga. Om du också väljer att lägga in inläggningssillfiléerna helt från början så gör du även då denna 1-2-3-lagen. Låt då stå i 1 dygn innan du gör enligt recepten ovan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar