- 1 pkt jäst á 50 gram
- 9 dl krossade tomater
- 1 dl olja
- 30 gram fryst basilika
- 1-2 vitlöksklyftor, pressade
- ca 1,8 l vetemjöl
- 1 msk salt
- filmjölk till pensling (går även bra att blanda turkisk yoghurt med lite mjölk till en filmjölkskonsistens)
- torkad basilika att strö på
torsdag 24 mars 2011
Tomatbröd från Tomarp
Receptet på detta brödet fick jag av kocken Magnus när jag jobbade på Tomarps Gårdshotell utanför Kristianstad för en himla massa år sedan. Då bakades detta bröd och serverades till luncher och bufféer. Hemma brukar jag baka det till soppor också. Godast är det som matbröd med tanke på att det både är basilika och vitlök i. Om du inte gillar nåt av det så går det jättebra att skippa. Självklart går det att göra bullar också. Det blir ca 35-40 st på en sats. Temp och tid på det får du i receptet. Lycka till! 3 bröd eller 35-40 bullar
Etiketter:
Bröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar