måndag 23 maj 2011

Lax med parmesantäcke!

En vardagsrätt du fixar på 20 minuter. Eller så bjuder du på denna nästa gång du har gäster!

Till 4 personer

4 st laxfileér
ca 2 dl finriven parmesanost
1 dl ströbröd
lite salt
lite svartpeppar
50-75 gram margarin
pasta

Smöra en ugnsform. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda parmesanosten, ströbröd, salt och svartpeppar i en skål. Häll ut på en platt tallrik. Doppa ena sidan av laxen och lägg laxen med den ned i formen. När du gjort så med alla bitarna så fördelar du resten som är kvar av parmesanostströbrödsblandningen ovanpå. Om du tycker det behövs lite till parmesanost så finriv lite till direkt på. Smält margarinet och häll över jämt fördela på alla bitarna så att det blir lite "panerat". Sätt in i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Servera med nykokt pasta. Vill du ha en enkel kall sås till så blanda lite turkisk yoghurt med citronpeppar, salt, svartpeppar och citronjuice tills du tycker det blir en bra smak. Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar