Denna kycklingen är perfekt då man inte har tid att låta det marinera så länge. 30-45 min räcker gott och väl. Det blir god smak och kycklingen blir mör av kokosmjölken och limesaften. Hur "het" den blir avgör du själv med mängden färsk chili.
4 per
600 gram kyckling, vanlig filé eller lårfilé
½ färsk röd chili, urkärnad
2 vitlöksklyftor
½ burk kokosmjölk á 400 ml
½ dl grovt färskriven ingefära
saft och skal från 1½ lime
ca 2 krm grovmald svartpeppar
ca 1 krm salt
grillspett
Strimla kycklingen i grova bitar. I en skål blandar du sen kokosmjölken, finhackad chili, finhackad vitlök, ingefäran, saft och skal från limen, svartpeppar och salt. Blanda ordentligt och lägg i kycklingstrimlorna. Blanda väl och låt stå i 30-45 min. Ta sedan upp kycklingen från marinaden och skaka försiktigt av den. Trä upp på grillspett och lägg på grillen. Grilla i 8-10 min tills de är färdiga och har fått fin färg. Servera med tex ris, pasta eller nykokt färskpotatis. Njut!
onsdag 6 juni 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar