onsdag 6 juni 2012

Morötter med getost på grillen!

Dessa underbara morötter är helt klart ett alternativ till potatis!! Såsen som du häller på dom som de får"koka i" på grillen som sen blandas med sältan från getosten är helt sagolik. Godast blir det att göra på späda morötter men får du inte tag i det så ta vanliga och dela i mindra bitar. Ju mindre bitar desto fortare klara. Själv äter jag dom gärna med lite tuggmotsånd.

Till 4 per

ca 600 gram morötter
3 kvistar rosmarin (kan uteslutas om du vill)
1 apelsin, bara saften
1 msk honung
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
100 gram getost
grillfolie

Skrubba morötterna om du använder späda, annars skalar du dom vanliga. Är de stora så dela i mindra bitar. Lägg ut dubbla ark folie så att du kan göra ett paket när allt ligger i. Lägg dit morötterna. Rör sedan ihopa honung, olivolja och saften från apelsinen. Ringla detta över morötterna och krydda med salt och svartpeppar. Vik ihop till ett tätt paket och lägg på grillen. Det behövs 15-20 min beroende på om de är späda eller vanliga och hur stora bitarna är. Öppna försiktigt paketet och smula genast över getosten. Servera till nygrillat kött eller kyckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar