söndag 16 februari 2014

Kaksmulor med hallon och egen vaniljkräm!


En efterrätt där du dessutom får glass till nästa dag i frysen! Två i ett med andra ord!
Inspirationen till denna hittade jag i en tidning. Där skulle man först baka kakorna först, vilket jag inte har emot, sen göra egen vaniljkräm och sen koka ihop en hallonkompott. Problemet var att kakorna som skulle bakas var det ägg i. Så det föll bort. Samma sak med vaniljkrämen som skulle kokas, ägg i den med! Så därför fick de bli ett eget hittepå med en äggallergiker i familjen Det brukar bli bra då också!
Fördelen är dessutom att det som inte går åt av min "vaniljkräm" lägger du i en burk i frysen, och vips så har du hemmagjord glass nästa dag!!
Jag skriver vad du behöver till 4-6 port. Hur mycket du gör beror på hur hungriga ni är!!

4-6 port.

8-10 chokladkakor av typen chocklat chip coockies
250 gram frysta hallon
1 dl farinsocker
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad sötad mjölk
vaniljsocker, DrOetkers är bra!

Häll hallonen i en gryta och ha i farinsockret. Värm detta tills sockret smält. Ställ till sidan medans du fortsätter med det andra.
Häll grädden i en bunke och vispa. Den ska vara lättvispad. Häll i den kondenserade sötade mjölken. Blanda runt försiktigt för hand så att du inte vispar ur luften. Häll i vaniljsocker. Hur mycket du tar är en smaksak. Det ska smaka som en god smält vaniljglass!!
Lägg kakorna i en påse och  krossa dom grovt med hjälp av en kavel.
Nu ska allt läggas ihop snyggt i glas!
Lägg en matsked kaksmulor i botten. Lägg sedan en rejält toppad matsked av vaniljgrädden. Sen en matsked hallonsås på det. Sen tar du en sked kaksmulor igen, vaniljgrädde och sen hallonsås. Avsluta med lite kaksmulor på toppen! Servera och njut!

Det som nu har blivit över att vaniljgrädden häller du i en burk och ställer i frysen. 6 timmar senare har du hemmagjord glass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar