söndag 16 februari 2014

Kallrökt Lax med avokadokräm!


Denna förrätt, eller enklare lunch för all del, går in under kategorin enkel, snabb och sannslös god! Och det gillar vi! jag gjorde den som förrätt till oss i familjen, men kan tänka mig att den går bra som en god lunch med ett gott bröd till.

Till 4 personer som förrätt behöver du

ca 200-250 gram kallrökt lax i skivor

Till avokadokrämen:
2 mogna avokado
4 msk crème fraiche
3 tsk limesaft
salt, vitpeppar
sallad
limeklyftor

Börja med att göra avokadokrämen. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur dom och lägg avokadoköttet i en bunke. Mixa med en stavmixer ihop avokado, crème fraiche och limesaft. Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ den kallt. Den kan stå ca en timme utan att bli mörk då du har i limesaft. Men inte längre än så. Förbered resten.
Lägg upp laxskivorna på en tallrik. Här kan du välja själv hur du gör, om du läger dom platt eller snurrar ihop dom och ställer på högkant. Garnera runt om med lite sallad, tex ruccola, spenat, ärtskott eller en blandning av alla möjligha sorter. Lägg gärna dit en tunnar limeskiva också.
Vid servering tar du fram avokadokrämen. Lägg ner kräm i en sprit och spritsa ut krämen snyggt på laxen. Här är det bara din fantasi som sätter gränser. Klart! Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar