På tisdagar brukar vi äta något nybakat till mellis, den enda dagen jag slutar tidigt. Muffins är en av killarnas favoriter. Ibland blir det banan, ibland äppel. Eller varför inte vinbär när dom är mogna på busken? Ja, det är bara fantasin som sätter gränser. Du bakar dom med fördel i en mufifnsplåt, men det går lika bra i muffinspappersformar.
12 st muffins
4 dl vetemjöl
2 dl socker 2,5 tsk bakpulver
ca 40 gram smält margarin
2 dl mjölk
Välj sen ett av följande alternativ:
2 mosade bananer
2 äppel, skalade och tärnade i småbitar
2 dl frysta hallon eller blåbär eller vinbär
Hackad chocklad, ca 150 gram
Sätt ugnen på 225 grader. Om du använder muffinsplåt, smöra eller olja in groparna!
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i det smälta margarinet, blanda. Häll i mjölken, blanda. Ta sen i något av fruktalternativen eller chockladen och blanda.
Fördela på 12 st i plåten eller i formar placerade på en plåt.
Grädda ett steg under mitten i 16-20 minuter. De är klara när de äer trevligt gyllenbruna!
Låt svalna något innan de avnjutes då frukten gör dem väldigt varma!
Vill man lyxa till det kan man servera dom med lite vaniljsås!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar