- ca 600 gram grytbitar av lamm
- 1-2 gula lökar
- 2-3 vitlöksklyftor, hackade
- 1 burk krossade tomater
- 5 dl vatten
- ca 600 gram potatis
- 3 normala morötter
- salt, svartpeppar, vitlökspeppar
- smör att steka i
Myntayoghurt:
Blanda naturell yoghurt, typ den Turkiska, med antingen 2 msk färsk strimlad mynta eller 1-2 tsk torkad. Smaka av med salt och peppar.
Stek köttet och löken i en rejäl klick smör. . När du brynt på köttet, ha i vitlöken och fräs bara på lite. Häll i de krossade tomaterna och vattnet. Låt småputtra i 10 minuter.Under tiden kan du skala och tärna potatisen och morötterna Blanda sen i potatisen och morötterna. Låt sedan allt detta småkoka i ca 15 minuter, till potatisen är mjuk och köttet känns mört. Smaka av med salt och peppar och ev vitlökspeppar. Servera grytan tillsammans med myntayoghurten och kanske lite gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar