3-4 portioner
nästan ett kilo räkor med skal
½ finhackat äppel
1 lök, finhackad
2-3 tsk tomatpure
1 msk vetemjöl
3-4 dl matlagningsgrädde
2 msk smör (fräs och klick!)
2 tsk curry
Börja med att skala räkorna. (Ställ dem svalt om du förbereder lång tid innan). Fräs det finhackade äpplet och löken i smör. Pudra över först curry och sen vetemjöl. Fräs i någon minut. Häll i grädden och ha i tomatpurén. Blanda väl och låt sjuda i 15 min.
(Hit kan du förbereda. När du sen ska göra klart. låter du såsen koka upp och fortsätter sen)
Tillsätt en klick kallt smör. Från nu får den inte koka mer! Lägg i räkorna när det är några minuter kvar på riset. Servera med ris, eller pasta, och en god sallad. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar