torsdag 16 september 2010

Currystuvade räkor med ris

Nostalgi från 80-talet!!! Jag minns denna rätten som en av favoriterna från då. Den tål att väckas till liv igen. Även en rätt som är enkel att förbereda och göra till många. Kan förberedas timmar i förväga. Gör allt utom att lägga i räkrona och du slipper stå vid spisen när gästerna kommer. Perfekt! Själv tycker jag det är godast med ett klibbigt ris till men det går även bra med pasta om man gillar det bättre. Prova dig fram!

3-4 portioner


nästan ett kilo räkor med skal

½ finhackat äppel

1 lök, finhackad

2-3 tsk tomatpure

1 msk vetemjöl

3-4 dl matlagningsgrädde

2 msk smör (fräs och klick!)

2 tsk curry


Börja med att skala räkorna. (Ställ dem svalt om du förbereder lång tid innan). Fräs det finhackade äpplet och löken i smör. Pudra över först curry och sen vetemjöl. Fräs i någon minut. Häll i grädden och ha i tomatpurén. Blanda väl och låt sjuda i 15 min.


(Hit kan du förbereda. När du sen ska göra klart. låter du såsen koka upp och fortsätter sen)


Tillsätt en klick kallt smör. Från nu får den inte koka mer! Lägg i räkorna när det är några minuter kvar på riset. Servera med ris, eller pasta, och en god sallad. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar