- 3/4 dl strösocker
- ½ dl vanligt salt
- knappt ½ dl farinsocker
- 1 ½ msk chilipulver
- 2 tsk cayennepeppar
- 2 tsk nymalen svartpeppar
- 2 tsk vitlökspulver
- 2 tsk lökpulver
Blanda allt ordentligt i en skål
Övriga tillbehör:
- En burk öl, 33 cl, med öl i!
- 2 vitlöksklyftor
Drick upp halva ölen eller häll i ett glas till någon annan! Skala vitlöken och tryck till dem. Lägg dem i ölburken med ölen i. Tag hälften av torrmarinaden, den andra lägger du i en burk till nästa gång! Gnid in hela kycklingen ordentligt med kryddorna. När du gjort det trär du den över ölburken. Se till så att den inte tippar!!! Ställ den i en ugnsform med kanter, den kan behövas stöttas! Tillaga på nedersta spåret i ugnen på 150 grader i 1- 1½ timme. Den är klar när det kommer ut klar saft när du sticker vi något ben. Prova att göra det efter en timme så att du inte har den inne för länge. Då blir den onödigt torr! Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar