söndag 7 februari 2010

Färsk Ingefära - sås och marinad till Kyckling


Färsk ingefära är en underskattad grönsak tycker jag. Jag har här två recept som kan användas mycket tycker jag. Såsen är god till kyckling så klart men även till annat grillat kött av olika slag men även till fonduekött. Marinaden är godast till kyckling som sen grillas, men det funkar även med tex karréskivor eller fläskfilé. Prova dig fram till det du gillar bäst.


Sås till 4 personer.


3 dl Turkisk yoghurt

1 msk riven färsk ingefära

1 msk flytande honung

1 msk olivolja salt, svartpeppar



Blanda alla ingredienserna och låt stå en stund. Smaka av och krydda ev mer med salt och peppar. Ju längre den står desto mer smak av ingefära blir det.


Marinad till kyckling.


4 kycklingfileér

1-2 klyftor vitlök

2 msk riven färsk ingefära

1/2 dl olja, tex solrosolja

1/2 dl japansk soja.


Finhacka vitlöken. Blanda den med den rivna ingefäran, oljan och sojan. Skär kycklingen i bitar som är lagom till ett grillspett. Lägg dessa i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Låt ligga i kylen i några timmar. Vänd och rubba in marinaden någon gång ibland. Trä sedan upp kycklingen på spett och grilla. Servera med såsen, klyftpotatis och en god grönsallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar