söndag 14 februari 2010

Lax på spenatbädd med vitlöksås


Denna rätt bjöd min bror oss på för ett par år sedan. Är man inte så förtjust i färsk spenat så skippa det och ha några andra goda grönsaker till tex en god blandad sallad eller kokta gröna ärtor. (Men tänk på att om du skippar spenaten så smörj formen med lite margarin så inte laxen fastna) I vår familj brukar vi ha tagliatelle till. Välj efter egen smak vad ni gillar bäst.


4 personer


4 laxfileér

ca 250 gram färsk spenat (brukar finnas i påsar vid salladen i affären)

5 dl crème fraiche

1-2 klyftor vitlök, pressad

salt, svartpeppar, citronpeppar


Börja med att skölja av spenaten och låt den torka till. Lägg den sen i botten av en ugnsform. Lägg sedan laxbitarna ovan på. Blanda CF med den pressade vitlöken och smaka av med salt, svartpeppar och citronpeppar. Fördela sedan såsen ovanpå laxen. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Servera med tagliatelle eller någon form av potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar