Denna rätt är ofantligt god. Och gillar du inte vit fisk så går det lika bra med lax!
4 personer
1 fiskfilé per person av någon vit plattfisk, tex pangasiusfilé
1 ägg
3/4 dl ströbröd
1 1/2 dl finriven parmesanost
salt, svartpeppar
2-3 msk smält smör
Börja med att riv parmesanosten. Blanda detta i en vid, djup tallrik med ströbröd och lite salt och svartpeppar. Tag ägget och vispa upp i en vid, djup tallrik. Smöra sen en ungsfast glasform där fileérna får plats. Tag sen en filé i taget, torka av med lite papper om den är väldigt blöt efter upptiningen, doppa den i det uppvisapde ägget runt om. Sen doppar du den i ostbrödsblandningen runt om och panerar den. Lägg den sen i formen. och fortsätt med de andra fileérna. Om det är ostbrödsblandning kvar så fördela det över allihopa. När alla ligger på plats så smälter du 2-3 msk smör. Häll det, med hjälp av en sked, över paneringen över all fisken. Ställ in i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter. Tiden beror på tjockleken på fisken. Tag ut och kolla att den är klar inuti. Servera kokt, pressad potatis till och en god vitvinssås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar