Falukorv kan tillagas på hur många sätt som helst. Ett bra sätt är naturligtvis i ugnen där det sköter sig själv medans man gör annat, läser läxor eller nåt! Här har jag en variant som du själv kan konstruera så det passar din smak. Servera med ris eller pasta.
4 personer
½ - 1 Falukorvsring (beror på hur hungriga ni är och om du behöver ha till lunch nästa dag)
1 burk krossade tomater
ca 2 dl riven ost
salt, svartpeppar
sedan ett av följande alternativ:
1 burk majs
1 burk vita bönor i tomatsås. (Tomatsåsen ska med också!)
1 burk Kidneybönor (häll av spadet och skölj av med lite kallt vatten i ett durkslag)
1-2 små burkar valfri konserverad svamp, häll av spadet och hacka eventuellt
Börja med att häll i de krossade tomaterna i en glasform. Tag sedan ett av alternativen och blanda med tomaterna. Krydda med salt och peppar. Skiva falukroven och fördela över röran. Strö på den rivna osten. Ställ in i ugnen på 225 grader i 15-20 min. Servera med ris eller pasta.
tisdag 2 mars 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar