Så här till påsk tycker jag detta är ett perfekt alternativ till all sill och lamm. Perfekt vardagsrätt, bjudrätt och snabbrätt!
4 personer
4 kycklingfileér
½-1 lime (beror på hur förtjust du är i själva limesmaken)
2-3 dl créme fraiche (CF)
1 dl vatten
½ hönsbuljongtärning
ca 1 msk flytande honung
ca 1 tsk soja
svartpeppar, salt
smör att steka i
persilja till garneringen
Tvätta av limen noga i ljummet vatten och torka av med en handduk. Skala den sedan med en potatiskskalare i tunna skivor. Försök få med så lite som möjligt av det vita, det kan ge en besk smak. Skär sedan de skalade bitarna i tunna strimlor. Dela limen och pressa ur saften i en skål.
Blanda "såsen" en skål: vatten, CF, smulad buljongtärning, soja och honung. Vispa så det blandas ordentligt.
Smält lite smör i en stekpanna. Stek sedan fileérna ca 5-6 minuter per sida. Salta och peppra när de fått en liten yta. Häll sedan i nästan all saften och ha i nästan allt strimlade limeskalet. Ha sedan i "såsen" i pannan. Låt koka upp och ha det sedan att sjuda under lock på svag värme i några minuter. Smaka av och ha ev i lite mer av limeskalet och limesaften, salta och peppara om det behövs mer. Strö över persilja innan du serverar med pasta eller ris och en god sallad. (Om du inte andvänt allt limeskalet så kan du även strö över det vid serveringen.)
onsdag 31 mars 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar