- 600 gram fläskfilé
- 2 pkt bacon
- 1 stor röd paprika
- 1 purjolök
- 1 dl steksky eller köttbuljong
- 2-3 dl matlagningsgrädde
- 1 pkt Cantadouost med paprika-chilismak
Stek köttet lätt så att du får en fin yta men låt inte det bli genomstekt (det ska in i ugnen), skiva i lagom bitar och lägg i en ugnsform. Knaperstek baconet och låt fettet rinna av på lite papper. Strimla purjolöken och hacka paprikan. Stek det tillsammans i lite smör men låt paprika ha kvar lite tuggmotstånd. Strö sedan över baconet och purjolökpaprikafräset på köttet. Ta steksky/köttbuljong, grädden och osten och värm detta tillsammans i en gryta tills osten har smält. Häll detta över köttet. Ställ in i ugnen i 20 minuter på 225 grader. (ett snäpp under mitten). Servera med ris, pasta eller klyftpotatis och en god sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar