onsdag 6 januari 2010

Mango Chutneysås till kyckling

Här kommer den Talltita! Jag skriver både den kalla och den varma varianten. Den kalla är god till grillad kyckling, eller annat grillat kött. Den varma är mer en pastasås. Välj din favorit.

Kall Mango Chutneysås till kyckling
4 personer

4-5 dl Turkisk yoghurt
Mango Chutney Orginal, Icas egna eller någon annan
Curry
Salt och svartpeppar

Blanda yoghurt och chutney. Smaksätt med curry, salt och peppar. Hur mycket du ska ta beror på hur lång tid innan du gör den. Gör du den några timmar i förväg, ta lite och smaka av när du ska servera den. Ska den ätas direkt kan du ta lite mer. Smaka dig fram hur du vill ha den. Tänk också på att vissa chutney är starkare än andra.
Denna såsen passar till allt som kan grillas.

Varm sås till pasta

3-4 kycklingfileér
3-4 dl matlagningsgrädde
ca 2 msk Mango Chutney Orginal
ev lite salt och svartpeppar

Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn dem i smör tills de fått fin yta. Häll i grädden och sedan chutneyn. Låt koka ihop tills kycklingen är färdig. Smaka av. Ha ev mer chutney och därefter salt och peppar om du tycker det behövs. Serveras med nykokt pasta och en god sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar