tisdag 5 januari 2010

Kyckling med soltorkade tomater i grädde


Denna rätten är mycket smaskig. Ska du välja en rätt från bloggen är det denna. Den är dessutom enkel!!! Om några barn ska vara med och äta så dela de soltorkade tomaterna i grova bitar. Då är det lättare för dom att pilla bort dom om de inte vill äta dom.

4 personer

3-4 kycklingfileér
12 bitar soltorkade tomater i olja (Druvan är ett bra märke)
3-4 dl matlagningsgrädde
1 tsk flytande honung
av lite salt och svartpeppar.
pasta

Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn bitarna i smör tills det fått en stekyta. Under tiden så strimlar du de soltrokade tomaterna. Ha i dem med kycklingen och fräs med i någon minut eller två. Häll på grädden och låt koka upp. Låt alltihopa sjuda under tiden som pastan kokar. Smaka av med lite s ocalth peppar. Ha gärna i lite honung. Balanserar upp vädligt bra med tomaterna.
Servera genast med den nykokta pastan. Till detta är det gott med en riktig grekisk sallad på gurka, tamater, oliver och fetaost. Det kommer i ett annat recept

1 kommentar:

  1. Vet inte om jag missat...men du gjorde ju en sådan god sås till kyckling med mango chutney i. Kommer du ihåg hur man gjorde den??

    SvaraRadera