Detta receptet kommer frågn svärmor. Det går jättebra att göra på kycklingfilé också. Ta samma mängd. Som korv brukar vi ta vanlig dansk salami men det går jättebra att ta ölkorv också. Vill man göra den lite barnvänlig kan man ta i lite bitar vanlig smal grillkorv som man förstekt innan. Prova dig gram till er familjs favorit. Observera att detta recept är till 8 personer men det går jättebra att halvera och göra till 4 personer.
Till 8 personer
800 gram fläskfilé eller kycklingfilé
1 hel Dansk salami (sådan som man egentligen skivar och har som pålägg) Dela i grova bitar.
1 burk syltlök, spara lite av spadet att använda som smaksättning
1 burk svarta oliver, urkärnade, hackad i grova bitar
1-2 röda paprikor hackad i småbitar
1 1/2 dl hackad smörgåsgurka
5 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl till redning, eller Maizena
salt, svartpeppar
ris
Dela köttet i lagom mindre bitar. Stek det i en stor stekgryta. Salta och peppra.
Ha i alla andra ingredienser utom redningen. Låt koka ihop i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och lite spad från syltlöken. Red av om du tycker det behövs. Servera med kokt ris och en god sallad
lördag 2 januari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar