- 2 pkt bacon, á 140 gram
- 500 gram färs
- 2 klyftor vitlök
- 1 burk vita bönor i tomatsås
- 1 burk krossade tomater
- 3-4 dl crema fraiche
- 1 burk majs
- 1 smulad köttbuljongtärning
- svartpeppar, salt, chilipeppar
- ris
Börja med att steka baconen knaprigt. Lägg på lite hushållspapper på en tallrik så det sista fettet droppar av. Stek sedan färsen. Krydda med salt och svartpeppar. När den är nästan färdigbrynt så pressa i vitlöken. Häll sedan i de vita bönorna, krossade tomaterna och CF. Smula i buljongen. Krydda med den mängd chilipeppar du tro du vill ha. Låt allt koka ihop under 10 minuter. Ha sedan i majsen och baconet och låt detta puttra ihop under 5 minuter. Smaka av med kryddorna så det passar dina smaklökar. Klart när riset är färdigt. Det går jättebra att frysa detta också. Tänk bara på att låta det tina långsamt eftersom det är CF i .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar