Som ni säkert alla har märkt av så är det en pågående debatt om vad vi ska äta och inte äta, tillsatser och annat.
Själv så använder vi bara riktig grädde, inga lättprodukter över huvudtaget, bra olivolja som funkar både till salladsdressingen och att laga mat i. Vad man ska ha och inte ha på smörgåsen tvistar de lärde om. Vi använder detta smör som vi gör själva. Vi har fått recepter från mina föräldrar som i sin tur har fått det från en naturläkare från Nya Zeeland. Fördelen är att det både går att bre på smörgåsen och steka i. Det är heller inte hårt när man tar ut det och ska använda det. Väl värt att prova. Det är dessutom riktigt gott.
500 gram riktigt smör, tex Mildas. Gärna ekologiskt
2 dl bra olivolja, tex Zetas som du kan ha både till sallad och steka i
1 dl vatten
Låt smöret ligga framme en stund. Dela det i grova bitar. Lägg i en mixer om du har eller så tar du stavmixern till hjälp. Häll på olivolja och vatten. Mixa tills det är ordentligt blandat. Lägg i en burk, på med locket och ställ in i kylen direkt. Ett tips är att om du ska ta fram det när ni äter ute, lägg upp det du tror går åt för det smälter fortare än "köpesmör".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar