onsdag 23 december 2009

Salta brädor i vintertid!!

En god vän har bett mig lägga upp detta receptet. Det gör jag så gärna. Dessa "brädor" är goda att bjuda på som lite tilltugg till fördrinken eller som komplement till snacksbordet. Eller varför inte till champagnen på nyårsafton. Vill man så kan man doppa i någon dippsås eller så kan man ha en god ost till. Prova dig fram till din favoritbräda.

Du behöver
Mjuka tunnbröd
Olivolja
Örtsalt (Finns det som heter så bland kryddorna)
Flingsalt
Ugnen på 175 grader.

Dela tunnbröden i brädor. Du väljer själv hur breda du vill ha dem. Pensla sedan brädorna med olivolja på båda sidorna. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Stör över örtsalt och sen lite flingsalt. Ta ganska mycket örtsalt och hellre lite mindre flingsalt.
Ställ i mitten av ugnen i 5-8 minuter. De ska vara lagom gyllenbruna när de är klara. ta ut och låt svalna på galler.
Det blir snyggt om man ställer dom upp i en kruka eller liknande när man servera dom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar