- 150 gram pepparkaka eller digestivekex
- 75 gram smält margarin
- ( 1 tsk kanel om du gör den på digestivekexen)
Smula sönder pepparkakorna/kexen i en skål. Blanda med det smälta margarinet. Tryck ut på botten av formen. Grädda på nedersta valsen i 175 grader i 6-7 minuter. Ta ut och ställ att svalna. ( Vintertid är det perfetk att ställa utden på trappan/altanen)
Till smeten:
- 3 ägg, delade på gula och äggvita
- 1/2 krm salt
- 2 dl strösocker
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 200 gram Philadelphia Cream Cheese
- 3 dl vispgrädde
Vispa, med elvisp, äggvitan med saltet till hårt skum. Klart när du kan vädna upp och ner på skålen utan att det trillar ut. Vispa med elvisp, i en stor skål, äggula och strösocker pösigt. Ha i vaniljsocker och ost, vispa ihop försiktigt med elvispen. Vispa grädden i en annan skål, ganska hårt. Blanda i grädden i ostsmeten, rör för hand med en vanlig visp. Rör sist i äggvitan och rör då för hand med vanlig visp. Vispa bara så att det precis blandas. Häll allt i formen. Ställ in i frysen i minst 4 timmar. Ta ut den, smula över pepparkaka och vänta i 15 minuter innan du serverar den. Gör du den med digestivekexen är det gott med färsk frukt till, tex jordgubbar eller hallon
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar