söndag 19 september 2010

Dancing Chicken!

Du ser inte i syne! Det är en ölburk i rumpan på kycklingen! Detta är nog bland det roligaste och märkligaste sättet att tillaga en hel kyckling på! Det blev ett fantastiskt gott resultat.Det är viktigt att kycklingen är helt tinad om du har haft den i frysen. Vi åt ris och en god sallad till. Det är säkert lika gott med någon form av ugnsstekt potatis, bakpotatis eller en ljummen potatissallad. Till en hel kyckling. Torrmarinaden: ( Räcker till två hela kycklingar.)

  • 3/4 dl strösocker

  • ½ dl vanligt salt

  • knappt ½ dl farinsocker

  • 1 ½ msk chilipulver

  • 2 tsk cayennepeppar

  • 2 tsk nymalen svartpeppar

  • 2 tsk vitlökspulver

  • 2 tsk lökpulver

Blanda allt ordentligt i en skål


Övriga tillbehör:



  • En burk öl, 33 cl, med öl i!

  • 2 vitlöksklyftor

Drick upp halva ölen eller häll i ett glas till någon annan! Skala vitlöken och tryck till dem. Lägg dem i ölburken med ölen i. Tag hälften av torrmarinaden, den andra lägger du i en burk till nästa gång! Gnid in hela kycklingen ordentligt med kryddorna. När du gjort det trär du den över ölburken. Se till så att den inte tippar!!! Ställ den i en ugnsform med kanter, den kan behövas stöttas! Tillaga på nedersta spåret i ugnen på 150 grader i 1- 1½ timme. Den är klar när det kommer ut klar saft när du sticker vi något ben. Prova att göra det efter en timme så att du inte har den inne för länge. Då blir den onödigt torr! Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar