tisdag 9 augusti 2011

Baconlindad potatis på spett!

Har du tröttnat på dina vanliga "potatisar" till det grillade? Då måste du prova dessa knölar! De går dessutom jättebra att förbereda långt innan, perfekt när man är många med andra ord! Sen sköter de sig själv i ugnen medansd du grillar och minglar med din familj/dina gäster! Självklart kan du ha de till annat än grillat! Tänk bara på tiden i ugnen om du har mer som ska in där!

Du behöver:
Kokt, kall/avsvalnad potatis med skalet på, så många du tror ni äter!
1-2 pkt bacon, beror på hur många potatisar du gör
Olja att pensla på
Svartpeppar
Ev lite flingsalt
Träspett

Vira en skiva bacon runt varje potatis. Är det små potatisar kan du dela varje baconskiva på längden så den blir lite smalare. Tra sedan upp potatisen på spett, 3-4 st på varje beroende på storleken, eller så många du uppskattar att var och en äter så alla kan få ett eget. (Själv har jag tagit 3-4 och sen lagt fram en gaffel så varje gäst har kunnat dra av så många hon/han har velat ha!) Hit kan du förbereda. Ställ undan i kylen om du ska tillaga senare.
Värm ugnen till 250 grader. Lägg spetten på gallret som tillhör ugnen. Pensla på med lite olja och krydda med lite svartpeppar. Ställ en plåt med bakplåtspapper på längst ner i ugnen, så slipper du städa den sen! Ställ in gallret med potatisen på, ställ gärna ugnen på "grill" om du har en sådan funktion. De är färdiga efter ca 10 minuter när de har fått färg och baconen är lite knaprig. Ta ut och servera. Strö ev över lite flingsalt eller så ställer du fram så kan var och en ta själv. Servera med nygrillat! Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar