onsdag 24 augusti 2011

Hallonbalsamvinäger - din egen!

Här har sommaren hamnat i flaska!! Hittade receptet i Buffé och delar nu med mig till er alla. I skivandets stund har jag inte hällt av hallonen ännu men jag har provsmakat och den kommer garanterat bli supergod! Så skynda ut till en hallonbuske eller till Ica och handla! När du sen ändå håller på så gör en flaska eller två som du kan ge bort till en vän! Garanterat uppskattat!

Till en flaska som rymmer 2,5 dl behöver du:

1/2 - 3/4 dl färska hallon
Vit balsamvinäger, hittar du i butiken bland den övriga vinägern
En flaska som rymmer 2,5 dl

Dela hallonen och lägg ner i flaskan. (De "växer" när de har legat i en stund. Lättare att få ut dom sen!) Häll på vinäger ända upp. Stäng!
Ställ i ett soligt fönster 1-2 veckor, jag kommer ha min i 2 v.
Sila av vinäger och ta ut hallonen. Häll tillbaka din egengjorda hallonbalsamvinäger! Klart!

Hallonbalsamvinäger är jättegott att ha på sallad. Även att göra sås på till glassen. Det receptet hittar du också här på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar