torsdag 26 januari 2012

Baconlindad kyckling med färskostfyllning

Denna kycklingen blir otroligt saftig av osten och av baconen. Prova gärna att smaksätta osten med annat än det som är i detta receptet, det ska jag prova! Tex färska örter som basilika. Själv hade jag en god blandad sallad och avocado med rostade solros- och pumpafrön till. Barnen hade pasta. Välj själv din favorit. Någon sås till tycker inte jag är nödvändig då det blir krämigt av osten. Men för dig som vill ha det så kommer det ett förslag i slutet av receptet.

4 port.

4 kycklingfileér
1 pkt Philadelpihaost orginal, 200 g.
8 skivor bacon.
ca 6 st soltorkade tomater i olja
salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader och börja sen med ostblandningen.

Tag 3/4 av osten och lägg i en skål. Finstrimla de soltorkade tomaterna och blanda ner dom i osten. Smaksätt med salt och svartpeppar. Låt gärna stå en stund för att dra till sig smakerna. Smaka av igen och ha ev i mer soltorkade tomater, salt och svartpeppar. (lite pressad vitlök är också gott för den som gillar det)

När detta är klart är det dags för kycklingen. Skär en ficka i filen. (Skär längs med filén och ner i den så att det blir som en ficka). Fördela oströran i dessa fickor. Linda sedan runt 2 skivor bacon runt varje filé och fäst med tandpetar. Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Stek fileérna på varje sida några minuter så att baconen får lite färg. Lägg sedan över dom i en ugnsform och ställ in i ugnen. Låt dom stå där i ca 15-20 minuter. Servera sedan med en god sallad och andra goda tillbehör som tex pasta, ungsrostade rotfrukter eller couscous. Kom ihåg att varna för tandpetarna!! Smaklig måltid!

Om du vill ha en krämig kall sås till: tag det som är kvar av osten, blanda ihop med lite turkisk yoghurt. Smaksätt med lite pressad vitlök,lite strimlade soltrokade tomater, salt och svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar