söndag 15 januari 2012

Baconlindad laxfilé med limesmör


En superenkel lax som går lika bra till vardags som till fest! Själv hade jag en god sallad till, barnen fick pasta. Ungsrostade blandade grönsaker kan jag  tänka mig är utmärkt tillbehör. Prova dig fram. VIll du inte ha limesmöret så gör istället en kall sås på lite turkisk yoghurt , limesaft och citronpeppar.

4 port

4 bitar laxfilé
8 skivor bacon 8brukar vara 8-10 skivor i ett 140 g paket)
lite citronpeppar och ev salt

Limesmör:
ca 100 gram smör
skal av en lime
saften av ½
lite citronpeppar och salt

Börja med att tina laxen om den är frusen. Krydda med citronpeppar på båda sidorna och ta ev lite salt, tänk på att baconen i sig är salt. Linda sedan in varje bit i 2 skivor bacon. Fäst med tandpetare
.
Gör smöret: Mät upp smör i en skål, riv ner limeskalet och pressa ner saften. Smaka av med citronpeppar och salt. Ställ i kyeln, gäran i ½ timme eller mer.

Sätt ugnen på 175 grader. När den är varm så börjar du med att steka laxen i en stekpanna på hög värme ca 2 minuter på varje sida. Lägg sen över laxen i en ugnsform och stek färdigt i nedre delan av ugnen. Det tar ca 15 min beroende på hur tjocka skivorna är. Servera med sallad, smöret och annat valfritt tillbehör. OBS: Glöm inte att varna för tandpetarna! Njut!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar