onsdag 6 juni 2012

Fetaost på grillen!

Detta är en av mina nya favoriter till sommarens grillningar! Enkelt och gott, som det ska vara när man grillar! Fetaosten blir krämig så det känns inte nödvändigt med en sås till det man grillar, men det avgör man ju så klart själv. Viktigt dock att ta en fetaost av bra kvalite, annars blir det som att äta gummi.

Till en fetaost, (räcker i min familj till två vuxna då vi älskar fetaost!)

Två ark folie
En bit fetaost
1/3 bit av en färsk röd chili, urkärnad och finhackad
1 vitlöksklyfta
rivet skal av ½ citron
Nymald svartpeppar
1-2 kvistar av någon färsk ört, tex rosmarin
1 msk olivolja

Lägg folien i två lager och fetaosten i där. Finhacka chilin och vitlöken. Strössla detta ovanpå osten. Tvätta av citonen ordentligt och finriv halva. Strössla över även detta på osten. Lägg dit den färska rosmarinskvisten, mal över lite svartpeppar och ringla på olivoljan. Vik ihop till ett paket och lägg på grillen i ca 10 min. Öppna försiktigt och servera genast till det grillade köttet/kyckling/fisken. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar