söndag 16 juni 2013

Key Lime Pie!!


Om du söker på recept på en Key Lime Pie så hittar du lite olika, mer eller mindre enkla sånna. Här är en som är enkel att göra och som smakar fantastiskt gott. Jag valde att dekorera min med giftfria blommor, dock ej ätbara!! Lått din fantasi flöda!!

1 form med löstagbar botten, blir ca 10 bitar

Till botten:
13 digestivekex, ca 200 gram
75 gram smör, smält
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

Fyllning:
4 äggulor
3 lime
1 burk kondenserad mjölk

Sätt ugnen på 200 grader. Smula kexen i en mixer, ha i vaniljsocker och kanel. Häll i det smälta smöret och blanda till en smulig massa. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbara botten. Tryck ut kexsmulorna i botten och upp på kanterna. Grädda i 5 min, ett snäpp upp från nedersta falsen. Ta ut och sänk ugnen till 150 grader.
Ha i äggulorna i en skål. Vispa upp dom lätt för hand. Tvätta av limen ordentligt. Riv skalet, fint, från en lime och ha i gulorna. Pressa sedan saften ur alla tre och häll ner i äggulorna. Häll sedan i den kondenserade mjölken och rör smeten slät. Häll smeten i formen. Grädda på samma ställe i 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan den i kylen. Servera den kylskåpskall med vispad grädde till. Dekorera med blommor eller spritsa ut grädden snyggt ovanpå. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar