söndag 16 juni 2013

Tortillapizza med kyckling!

Att det äts mycket tacos i vårt avlånga land är jag helt säker på. Och jag tror vi är många som kör på det klassiska vanliga med tacofärs, hårda och mjuka bröd och grönsaker som tillbehör. Och jag tror också att vi är många som skulle vilja ha lite mer att variera det hela på som samtidigt faller alla i smaken. Här kommer ett recept som absolut är ett bra alternativ, dessutom med kyckling. Kanske inget du ska göra på ett kalas då ni är många då det ska in i ugnen en stund och det går inte att göra fler än det får plats på en plåt. Men absolut nåt att göra till familjen.

Till 4 personer

3-4 kycklingfileér (beror på hur stora de är)
2 gula paprikor
2 gröna eller röda (ta den färg ni gillar)
1 stor gul lök
1 påse fajita kryddmix
6-8 små vetetortillas
2 dl crème fraiche
1,5-2  dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader grill. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och strimla löken. Strimla kycklingen. Fräs kyckling, lök och paprika i smör. Krydda med fajitaskryddan. Se till så kycklingen är klar. Lägg 6-8 tortillas på bakplåtspapper på en plåt. Fördela kycklingröran på tortillan.
Klicka på crème fraiche och fördela osten ovan på det. Grilla i ugnen ca 5 minuter tills osten smält och fått fin färg. Servera genast. Gott med en sallad till.

Om du vill förbereda så gör allt klart utom att lägga kycklingen på bröden. Och innan du sen ska lägga den på brödet så värm upp kycklingen så det räcker med 5 min i ugnen. Har du inte tillgång till ugn så går det lika bra att lägga röran i kalla bröd och vika ihop på klassiskt vis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar