måndag 6 maj 2013

Ostfyllda cocktailtomater!

Dom här små tomatgodisarna bjöd min vän Petra Hasselquist på när ví träffades hos henne för att starta en möhippa! Supergoda! Och hyfsat enkla!! Lite småpilliga men väl värda det! Gör dom i god tid för du ska inte stå och göra dom 5 min innan gästerna kommer! Dom klarar sig en bra stund i kylen! Bra på en buffé, som tilltugg till drinken, eller vid nåt annat tillfälle när du är sugen på nåt lite och samtidigt nyttigt!

Du behöver:

Cocktailtomater
Bacon
Philadelphiaost Vitlök och Örter
Färsk Basilika/Gräslök

Börja med att dela baconen i små bitar och knaperstek dom. Lägg dom att rinna av på papper medans du gör resten. Sen tar vi tomaterna. Skär av ett lock och rensa ut kärnorna. Jag testade först att göra det med en tesked med det var krångligt. Jag testade sen att försiktigt trycka ut dom och det var enklare. Du måste inte få ut precis allt mer ju mer desto bättre. Ta sedan en sked eller liten smörkniv och "kleta" dit ost! När detta är gjort på alla så sticker du ner en bit bacon i osten och sen garnerar du med en bit gräslök eller ett basilikablad! Klart! Gör många för de är försvinnande goda.

Jag gjorde på 1½ ask cocktailtomater. Till det knaperstekte jag ½ pkt bacon och det gick åt lite mer än en ½ ask av en 200 grams ostpaket. Lite fingervisning om hur mycket det blir. Detta åt dock jag och min man upp som lite tilltugg innan vi sen ställde oss och laga mat. Några fanns kvar till maten! Så goda är dom!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar