måndag 20 oktober 2014

Himmagjord Trippelchokladmousse!


En ljuvlig chokladdröm i tre lager! Hemmagjord mousse utan ägg! Det gillar vi i vår familj! Enkelt och snabbt gjort, dock ska det stå ett tag i kylen så det gäller att vara ute i god tid! Alla chokladsorterna är av märket Odense som du hittar på Maxi. De har en som heter mjölkchoklad och har en halt på 36%. Deras mörka har en halt på 55%. Dom funkar utmärkt till detta. Jag gillar även deras vita då den inte är så sockrigt söt som vissa andra sorter kan vara. 

4 portioner

50 gram vit choklad
50 gram mjölkchoklad 
40 gram mörk choklad
5 dl vispgrädde
Ev bär till garnering, tex hallon, vinbär, jordgubbar 

Finhacka varje choklad för sig och lägg i en varsin skål som du även kan vispa i senare.
Koka upp vispgrädden och ta direkt av från plattan. Häll 1,5 dl grädde över den vita chokladen och rör runt så det smälter. Häll sedan 1,5 dl över mjölkchokladen och rör runt så det också smälter. Häll sedan de 2 dl som är kvar över den mörka chokladen, rör runt och låt smälta. Plasta in och ställ i kylen i ca 3 timmar. 
Ta fram och vispa sen varje chokladgrädde fluffigt. En liten varning bara, den med mörk choklad i kan bli lite hårdare i konsistensen än de andra två. Fördela sen moussen i 4 glas. Börja med den mörka, sen den vita och sist mjölkchokladen. Garnera gärna med någon frukt, personligen gillar jag bäst hallon till. Det funkar så bra med choklad! Ska du ha gäster så gör dom helt klara utom garneringen. Låt stå i kylen tills ca 30 min innan ni ska äta dom. Ta då fram dom så de inte är kylskåpskalla när ni ska äta. Garnera precis innan med frukten. Smaklig efterrätt! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar