torsdag 26 november 2009

I skafferiet - Vad ska man ha där då???

Ja, det är inte lätt men jag tänkte skriva en liten baslista som kan vara bra. Då kan du snabbt "svänga ihop" nåt kul av det mesta. Här kommer lite förslag på vad som kan var bra att ha.

I skafferiet ( utöver oljor och vanliga kryddor)
Vetemjöl, grahamsmjöl, vetekli, rågsikt, bakpulver, torrjäst (är bra för dig som inte bakar så ofta men kommer på det när affären är långt borta!!!) vaniljsocker, olika sorters pasta, ris, flytande honung, sirap.

Konserver:
majs, krossade tomater, svamp, vita bönor i tomatsås, kidneybönor (både gott och nyttigt), minimajs

I kylen. (Utöver mjölk och smör/margarin och diverse rotfrukter)
Matlagningsgrädde (det blir mycket godare!!), chilisås, tomatpuré, Mild Curry Paste, Soltorkade Tomater i olja, pesto, Röd och Vit vinäger, soja, Sambal O´lek, Fransk senap, Mango Chutney, BalsamVinäger,

I frysen är det alltid bra att ha lite olika sorters örter som tex basilika och persilja. Även gröna ärtor och broccolibuketter är bra att ha.

Ja, allt det här behöver man ju inte köpa på en gång, men ta nån sak varje gång och kompettera ditt eget skafferi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar